Jordani? Individueel 8daagse rondreis Afbeelding Jordani? Individueel 8daagse rondreis
Jordanie Individueel 8daagse rondreis ***
Bestemming: Rondreizen Jordanie - Rondreis

Jordanie Individueel 8daagse rondreis

***

Tijdens deze groepsreis bezoekt u de mooiste plekken in Jordanie. Zo ziet u onder andere Amman, de Nebo berg, Petra, Wadi Rum en de Dode Zee. Deze reis is onder begeleiding van een Engelstalige gids die u rond zal leiden in de verschillende plaatsen die u bezoekt.

Rondreis o.b.v. Logies ontbijtAmman en Petra

8 dagen / 7 nachten

Groepsreis

Tijdens deze groepsreis bezoekt u de mooiste plekken in Jordanie. Zo ziet u onder andere Amman, de Nebo berg, Petra, Wadi Rum en de Dode Zee. Deze reis is onder begeleiding van een Engelstalige gids die u rond zal leiden in de verschillende plaatsen die u bezoekt.

Dag 1 Amsterdam - Amman

Bij aankomst op de luchthaven van Amman wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.

Dag 2 Amman - Nebo berg - Wadi Al-Mujeb - Kerak - Petra

Deze ochtend rijdt u, na het ontbijt, naar de stad der mozaieken Madaba en de berg Nebo. Op deze berg bevindt zich de Mozes kerk die werd gebouwd door de eerste Christenen. Via de Kings Highway reist u door naar de stad Kerak. In deze stad vindt u een kruisvaardersburcht uit de 12e eeuw, waarvan verschillende verdiepingen uit de rotsen zijn gehouwd. Na het bezoek aan Kerak, rijdt u door naar Petra waar u overnacht.

Dag 3 Petra

Vandaag heeft u, na het ontbijt, de hele dag om Petra te verkennen. Petra, uitgehouwen uit de rotsen, is een van Jordanies meest indrukwekkende bezienswaardigheden. In de 3e eeuw voor Christus is deze stad door de Nabateeers, een Arabische stam, gebouwd en werd een belangrijk punt op de handelsroutes in de regio. U komt Petra binnen door een hoge kloof, de Siq, waarvan u aan het einde een van de mooiste gebouwen van Petra ziet, al Khazneh. Als u verder loopt ziet ook de grote tempel, de tempel van de gevleugelde leeuwen en het Qasr al Bint. U overnacht in Petra.

Dag 4 Petra - Wadi Rum

U reist naar Wadi Rum, een van de mooiste woestijnlandschappen. Omdat u in Wadi Rum te maken heeft met de bedoeienen is het verstandig hun gebruiken en cultuur te respecteren. Draag daarom ruime broeken en shirts met lange mouwen. U overnacht in een tent in de woestijn.

Dag 5 Wadi Rum - Aqaba

In Aqaba zijn verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. Zo vindt u er de oudste kerk ter wereld, een fort, de ruines van de antieke stad Ayla. Maar ook een bezoek aan het archeologisch museum is aan te raden. U overnacht in Aqaba

Dag 6 Aqaba - Dode Zee

Vandaag brengt u een bezoek aan de Dode Zee. De Dode Zee is het laagst gelegen meer ter wereld. Het is gelegen tussen de Jordaanvallei in het noorden, de bergen van Moab in het oosten, de Arava vallei in het zuiden, en de bergen van Judea in het westen. De naam Dode Zee kreeg het meer waarschijnlijk door de hoge concentratie van mineralen en dater geen direct zichtbare levende wezens in voorkomen (wel microscopisch). De concentratie zout in het meer is met 33 procent zo hoog, dat een mens er gemakkelijk in blijft drijven. U overnacht in Amman.

Dag 7 Jerash en Ajloun

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Jerash, de Juweel van het Noorden, een van de grootste en best bewaard gebleven Romeinse steden van de wereld buiten Italie. Eeuwen is deze stad verborgen geweest en de laatste 70 jaar gerestaureerd. Daarna reist u door naar Aljoun. De belangrijkste bezienswaardigheid van Ajloun is het kasteel, Qalaat al Rabad. Dit kasteel is in de 12e eeuw gebouwd door moslims, als een militair fort als bescherming tegen de kruisvaarders. Terug in Amman krijgt u een rondleiding door de stad.

Dag 8 Amman - Amsterdam

U wordt naar de luchthaven gebracht, vanwaar u terug vliegt naar Amsterdam.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam - Amman v.v.
 • Alle transfers volgens programma

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven
 • Niet genoemde maaltijden

Eventueel bij te boeken

U kunt in de hotels verblijven op basis van halfpension, vraag naar de mogelijkheden.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail