Authentiek Jordanie Afbeelding Authentiek Jordanie
Authentiek Jordanie ***
Bestemming: Rondreizen Jordanie - Rondreis

Authentiek Jordanie

***

Authentiek Jordanie is een geweldige 7-daagse rondreis door Jordanie. U gaat romeinse ruines, oude kastelen en prachtige mozaieken ontdekken. Rij over de eeuwenoude Kings Highway en bewonder het surrealistische woestijnlandschap van de Wadi Rum. Uiteraard mag het wereldwonder Petra niet ontbreken tijdens uw ontdekkingsreis door Jordanie.

Rondreis o.b.v. Logies ontbijt



Authentiek Jordanie

7 dagen / 6 nachten

Individuele Rondreis

Dag 1 Amsterdam - Amman

Bij aankomst in Amman wordt u opgewacht en naar uw hotel in de stad gebracht. Afhankelijk van uw aankomst kunt u op eigen gelegenheid alvast de eerste indrukken van Jordanie opdoen. Bekijk het Romeinse theater, de tempel van Hercules of kom bij van uw vlucht in een van de vele restaurants en bars.

Dag 2 Jerash en Ajloun

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Jerash, de Juweel van het Noorden, een van de grootste en best bewaard gebleven Romeinse steden van de wereld buiten Italie. Eeuwen is deze stad verborgen geweest en de laatste 70 jaar gerestaureerd. Daarna reist u door naar Aljoun. De belangrijkste bezienswaardigheid van Ajloun is het kasteel, Qalaat al Rabad. Dit kasteel is in de 12e eeuw gebouwd door moslims als een militair fort ter bescherming tegen de kruisvaarders. Na deze bijzondere dag rijdt u terug naar Amman voor uw overnachting.

Dag 3 Madaba, Nebo, Kerak en Petra

Deze ochtend gaat u de stad der mozaieken Madaba en de berg Nebo ontdekken. Op deze berg bevindt zich de Mozes kerk die werd gebouwd door de eerste Christenen. Via de prachtige Wadi Al-Mujeb vallei reist u door naar de stad Kerak. In deze stad vindt u een kruisvaardersburcht uit de 12e eeuw, waarvan verschillende verdiepingen uit de rotsen zijn gehouwd. Na het bezoek aan Kerak, rijdt u door naar Petra waar u overnacht.

Dag 4 Petra

Vandaag heeft u, na het ontbijt, de hele dag om Petra te verkennen. Petra, uitgehouwen uit de rotsen, is een van Jordanies meest indrukwekkende bezienswaardigheden. In de 3e eeuw voor Christus is deze stad door de Nabateeers, een Arabische stam, gebouwd en werd een belangrijk punt op de handelsroutes in de regio. U komt Petra binnen door een hoge kloof, de Siq, waarvan u aan het einde een van de mooiste gebouwen van Petra ziet, al Khazneh. Als u verder loopt ziet ook de grote tempel, de tempel van de gevleugelde leeuwen en het Qasr al Bint. U overnacht in Petra.

Dag 5 Wadi Rum en Amman

U verlaat Petra en gaat de grootste Wadi van Jordanie ontdekken, de Wadi Rum. De Wadi Rum bestaat uit een woestijnlandschap met bijzondere gevormde rotspartijen en wanden van graniet en zandsteen. In 2011 is deze prachtige plaats niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst gezet. Met 4x4 jeeps gaat u dieper de Wadi Rum in en ziet u onderweg prachtige vergezichten en bedoeienen met hun kampen. Na uw bezoek aan de Wadi Rum gaat u terug naar Amman.

Dag 6 Dode Zee en Bethany gebied

De Dode Zee is het laagst gelegen meer ter wereld. Het meer dankt zijn naam waarschijnlijk aan de hoge concentratie van mineralen en geen direct zichtbare levende wezens (wel microscopisch). U heeft een halve dag om lekker te drijven in het water of om de omgeving te ontdekken. In de middag gaat u een unieke plaats bezoeken, het Bethany gebied. Hier vindt u de plek waar Jesus John de Doper zou hebben gedoopt en archeologische opgravingen waaronder een prayer hall. U overnacht in Amman.

Dag 7 Amman - Amsterdam

Uw rondreis door Jordanie komt vandaag tot een einde. U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.

Inclusief

  • Vlucht Amsterdam - Amman v.v.
  • 6 overnachtingen op basis van logies ontbijt
  • Transfers volgens programma met een Engelstalige chauffeur
  • Engels sprekende gids in Petra en jerash (2 uur)
  • Entreegelden tot genoemde bezienswaardigheden

Exclusief

  • Visa, te verkrijgen bij aankomt (ca. $ 28.50 p.p.)
  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien
  • Niet genoemde maaltijden

Vluchten

Deze reis is samengesteld met lijnvluchten van Royal Jordanian. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, of met een andere luchtvaartmaatschappij wilt vliegen is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Bagage

Bij luchtvaartmaatschappij Royal Jordanian mag u standaard 20kg bagage meenemen.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail