Rode en Dode Zee Afbeelding Rode en Dode Zee
Rode en Dode Zee ****
Bestemming: Rondreizen Jordanie - Hotels

Rode en Dode Zee

****

Breng een bezoek aan de bijzondere Rode Zee en Dode Zee tijdens deze reis. De Dode Zee ligt op het laagst gelegen punt ter wereld. De kustriffen van de Rode Zee behoren tot de rijkste koraalriffen van de wereld. Maar ook brengt u een bezoek aan de stad Aqaba.

Hotel o.b.v. Logies ontbijtRode en Dode Zee

8 dagen / 7 nachten

Breng een bezoek aan de bijzondere Rode Zee en Dode Zee tijdens deze reis. De Dode Zee ligt op het laagst gelegen punt ter wereld. De kustriffen van de Rode Zee behoren tot de rijkste koraalriffen van de wereld. Maar ook brengt u een bezoek aan de stad Aqaba.

Dag 1 Amsterdam - Amman

Bij aankomst in Amman wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.

Dag 2-6 Rode Zee - Aqaba

Na het ontbijt gaat u naar Aqaba aan de Rode Zee. In Aqaba zijn verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. Zo vindt u er de oudste kerk ter wereld, een fort, de ruines van de antieke stad Ayla. Maar ook een bezoek aan het archeologisch museum is aan te raden. De kustriffen van de Rode Zee behoren tot de rijkste koraalriffen van de wereld. Het onderwaterleven in de Rode Zee is zeer rijk. Tijdens deze dagen worden ter plaatse verschillende excursies aangeboden.

Dag 7 Dode Zee

Vandaag brengt u een bezoek aan de Dode Zee. De Dode Zee is het laagst gelegen meer ter wereld. Het is gelegen tussen de Jordaanvallei in het noorden, de bergen van Moab in het oosten, de Arava vallei in het zuiden, en de bergen van Judea in het westen. De naam Dode Zee kreeg het meer waarschijnlijk door de hoge concentratie van mineralen en dater geen direct zichtbare levende wezens in voorkomen (wel microscopisch). De concentratie zout in het meer is met 33 procent zo hoog, dat een mens er gemakkelijk in blijft drijven.

Niet alleen is de Dode Zee het zoutste, maar ook het mineralenrijkste meer ter wereld. Er is een hoge concentratie aan kalium, broom, magnesium en jodium. Deze rijkdom aan mineralen en het droge klimaat hebben al sinds de oudheid mensen ertoe gezet om bij huidziekten de genezende kracht van het water te benutten. En nog altijd komen mensen voor deze reden hiernaartoe.

Dag 8 Amman - Amsterdam

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht en reist u terug naar Amsterdam.

Inclusief

 • Vluchten Amsterdam - Amman v.v.
 • Verblijf op basis van logies ontbijt
 • Transfers van/naar de luchthaven

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven

Halfpension toeslag

 • Bij verblijf in 3sterren hotel - 60
 • Bij verblijf in 4sterren hotel - 70
 • Bij verblijf in 5sterren hotel - 170Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail