Ontdek Jordanie 8daagse Fly en Drive Afbeelding Ontdek Jordanie 8daagse Fly en Drive
Ontdek Jordanie 8daagse Fly en Drive ****
Bestemming: Rondreizen Jordanie - Fly Drive Jordanie

Ontdek Jordanie 8daagse Fly en Drive

****

Deze fly & drive arrangement inclusief vlucht, accommodatie en huurauto brengt u langs de mooiste plekken van Jordanie. Beleef de schoonheid van het landschap en de hoogtepunten als de berg Nebo, Petra, Wadi Rum en de Dode Zee.

Fly and Drive o.b.v. Logies ontbijtFly & Drive Ontdek Jordanie 8 dagen/7 nachten

*Logies & Ontbijt*

Deze fly & drive arrangement inclusief vlucht, accommodatie en huurauto brengt u langs de mooiste plekken van Jordanie. Beleef de schoonheid van het landschap en de hoogtepunten als de berg Nebo, Petra, Wadi Rum en de Dode Zee.

Voor deze reis dient u in het bezit te zijn van een creditcard. Programma:

Dag 1 Amsterdam - Amman

Bij aankomst op de luchthaven Queen Alia International Airport in Amman wordt u onthaald door ons plaatselijke agent voor de transfer naar uw hotel.

Dag 2 Amman - Neboberg - Madaba - Kerak - Petra

s Morgens wordt uw huurauto bij uw hotel afgeleverd waarna het avontuur kan beginnen. De Neboberg is van betekenis voor zowel joden, christenen als moslims. Volgens de boeken was het hier waar Mozes, voor hij stierf op de leeftijd van 120 jaar, uitkeek over het Beloofde Land. Boven op de Neboberg heeft u een prachtig uitzicht over de Jordaanvallei en de Dode Zee. Op een heldere dag bereikt het uitzicht zelfs de daken van Jeruzalem en Bethlehem. Madaba is niet alleen bekend om haar mozaiek. Hier ligt de oudste kaart van het Heilige Land bewaard, gemaakt van twee miljoen stuks van gekleurde steen. De Kings Highway voert naar de stad Kerak. In deze stad vindt u een kruisvaardersburcht uit de 12e eeuw, waarvan verschillende verdiepingen uit de rotsen zijn gehouwd. Diner en over in Petra.

Dag 3 Petra

Vandaag staat in het teken van Petra. Petra, uitgehouwen uit de rotsen, is een van Jordaniers meest indrukwekkende bezienswaardigheden. In de 3e eeuw voor Christus is deze stad door de Nabateeers, een Arabische stam, gebouwd en werd een belangrijk punt op de handelsroutes in de regio. U komt Petra binnen door een hoge kloof, de Siq, waarvan u aan het einde een van de mooiste gebouwen van Petra ziet, al Khazneh. Als u verder loopt ziet ook de grote tempel, de tempel van de gevleugelde leeuwen en het Qasr al Bint. Diner en overnachting in Petra.

Dag 4 Petra - Beidah - Wadi Rum

Vanaf Petra is het niet ver naar Beidah, ook wel Little Petra genoemd. Hier lijkt het alsof de tijd stil heeft gestaan, dus alles is nog in de oorspronkelijke staat behouden gebleven. U kunt uw weg naar Wadi Rum vervolgen, waar u de mogelijkheid heeft een tour per jeep te maken Deze tour, begeleid door lokale bedoeienen, voert langs de mooie natuur met haar woestijnlandschap. Het is hier waar de film Lawrence of Arabia is opgenomen. Diner onder de sterrenhemel en overnachting in een tentenkamp (met enkele sanitaire voorzieningen). Een unieke ervaring: een nacht in de woestijn onder duizenden sterren. De tenten zijn voorzien van matrassen, dekens en kussens.

Dag 5: Wadi Rum - Dode zee - Amman

Vanuit Wadi Rum leidt de Arabah weg naar de Dode Zee, het laagst gelegen punt op aarde. hier kan iedereen zwemmen, ook al heb je dit nooit geleerd. Door de extreem aanwezigheid van zout blijft men namelijk drijven. De Dode Zee is uniek met haar helende kemerken met onderr de opervlak puur zwarte modder die voor vele comsetische doeleinden wordt gebruikt. Lunch kan in een van de resort worden genuttigd. s Avonds wordt u in uw hotel verwacht voor uw overnachting in Amman.

Dag 6: Amman - Jerash - Amman

De eerste dagdeel kunt u gebruiken om een impressie te krijgen van de stad Amman. Bezoek het Romeins Theater, de Citadel, het Archeologisch of het volksmuseum. Voor de lunch kunt een uitstapje naar Jerash waar u in een van de lokale restaurantje kunt eten. In Jerash bevindt zich het grootste Romeinse opgraving van het Midden-Oosten. De opgraving behelst o.a. indrukwekkende tempels, kerken, baden, kerken, offeraltaars en een arena. In de avond wordt u in uw hotel in Amman verwacht voor uw overnachting.

Dag 7: Amman - Amsterdam

Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam - Amman - Amsterdam met Austrian Airlines
 • Transfer vanaf de luchthaven naar uw hotel en v.v.
 • 6 dagen huurauto cat. E met airco. incl. de verzekeringen
 • 6 overnachtingen in 4-sterren hotels
 • 1 overnachting in een tenten
 • Verzorging o.b.v. van logies & ontbijt met een diner in Wadi Rum excl. *drankjes. (sommige hotels schenken geen alcohol)

Exclusief

 • Entree gelden voor de musea en monumenten
 • Lokale gidsen
 • Fooien
 • Benzine
 • Visum (ter plaatse ca. USD$ 29)
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reserveringskosten
 • Calamiteitenfonds
 • Eventuele toeslag voor een duurdere boekingsklasse bij de luchtvaartmaatschappij

Vluchtinformatie

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stellen, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse te boeken.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail