Jordani? Compleet 8daagse rondreis Afbeelding Jordani? Compleet 8daagse rondreis
Jordanie Compleet 8daagse rondreis ***
Bestemming: Rondreizen Jordanie - Rondreis

Jordanie Compleet 8daagse rondreis

***

Tijdens deze rondreis bezoekt u de mooiste plekken in Jordanie. Zo ziet u onder andere de Nebo berg, Petra, Wadi Rum, de Dode Zee en Amman.

Rondreis o.b.v. Logies ontbijtJordanie Compleet

8 dagen/7 nachten

rondreis

Tijdens deze rondreis bezoekt u de mooiste plekken in Jordanie. Zo ziet u onder andere de Nebo berg, Petra, Wadi Rum, de Dode Zee en Amman.

Dag 1 Amsterdam - Amman

Bij aankomst in Amman haalt u uw huurauto op en vertrekt naar het hotel in de stad.

Dag 2 Amman - Jerash - Ajloun - Um Qeis - Amman

Na het ontbijt vertrekt u naar Jerash, een stad in het noorden van Jordanie aan de rivier de Jabbok. In deze stad kunt u onder andere de triomfboog van keizer Hadrianus en buiten de stadsmuren de hippodroom. Ook vindt u in de stad de Zeustempel, het Romeins theater en de resten van verschillende Byzantijnse kerken. U reist door naar Ajloun, waar u onder andere het kasteel, Qalaat al Rabad, kunt bezoeken. In de 12e eeuw werd dit kasteel gebouwd door moslims, als militair fort tegen de kruisvaarders. Via Irbid, de tweede stad van Jordanie, reist u verder naar Um Qeis. In Um Qeis kunt de overblijfselen van een amphitheater, zuilengangen, thermen, kerken en graven bezoeken. Ook is dit de perfecte plaats voor een rustpauze en lunch terwijl u geniet van het schitterende uitzicht op de Jordaanvallei, het meer van Tiberias en de Golan hoogvlakte in Syrie. Na deze reis keert u terug naar Amman waar u overnacht.

Dag 3 Amman - Madaba - Nebo - Kerak - Petra

Deze ochtend rijdt u, na het ontbijt, naar de stad der mozaieken Madaba en de berg Nebo. Op deze berg bevindt zich de Mozes kerk die werd gebouwd door de eerste Christenen. Via de Kings Highway reist u door naar de stad Kerak. In deze stad vindt u een kruisvaardersburcht uit de 12e eeuw, waarvan verschillende verdiepingen uit de rotsen zijn gehouwd. Na het bezoek aan Kerak, rijdt u door naar Petra waar u overnacht.

Dag 4 Petra

Vandaag heeft u, na het ontbijt, de hele dag om Petra te verkennen. Petra, uitgehouwen uit de rotsen, is een van Jordanies meest indrukwekkende bezienswaardigheden. In de 3e eeuw voor Christus is deze stad door de Nabateeers, een Arabische stam, gebouwd en werd een belangrijk punt op de handelsroutes in de regio. U komt Petra binnen door een hoge kloof, de Siq, waarvan u aan het einde een van de mooiste gebouwen van Petra ziet, al Khazneh. Als u verder loopt ziet ook de grote tempel, de tempel van de gevleugelde leeuwen en het Qasr al Bint. U overnacht in Petra.

Dag 5 Petra - Wadi Rum - Aqaba

Na het ontbijt reist u naar Wadi Rum, een van de mooiste woestijnlandschappen. Omdat u in Wadi Rum te maken heeft met de bedoeienen is het verstandig hun gebruiken en cultuur te respecteren. Draag daarom ruime broeken en shirts met lange mouwen. De reis gaat verder naar Aqaba in het zuiden van Jordanie, de enige badplaats en haven aan de Golf van de Rode Zee. Aqaba is een gezellige stad met een klein centrum met veel winkels en hotels. De publieke stranden van Aqaba zijn vrij toegankelijk. De vele hotels hebben vaak een privestrand waarvoor entree betaald moet worden. U overnacht in Aqaba.

Dag 6 Aqaba - Bethany - Dode Zee - Amman

De dag begint met een ontbijt en daarna een rit naar de plaats Bethany. Deze plaats maakt deel uit van de vroegchristelijke pelgrimsroute tussen Jeruzalem, de rivier de Jordaan en de berg Nebo. In de plaats zijn restanten te vinden van een Byzantijns klooster, kerken en kapellen te vinden. Ook bevindt zich hier de grot waar, volgens verschillende Byzantijnse pelgrimsteksten, Johannes de Doper leefde. Deze grot werd in de vroeg-Byzantijnse periode vernouwd tot kerk, waarvan de restanten nog altijd te zien zijn. Daarna trekt u verder naar de Dode Zee, het laagst gelegen meer ter wereld die uit zoveel zout bestaat dat u er zonder moeite op kunt drijven. U overnacht in Amman.

Dag 7 Amman - Woestijnkastelen - Amman rondleiding

Na het ontbijt gaat u op zoek naar de woestijnkastelen Amra, Azraq en Kharraneh. Amra is een historisch badhuis dat deel uitmaakte van een jachtslot. Het gebouw is gemaakt van blokken zandsteen en ligt in de buurt van een wadi. Het Azraq kasteel ligt in de stad Azraq en werd beroemd toen Lawrence of Arabia deze rijdens de Eerste Wereldoorlog als militaire basis gebruikte tijdens de Arabische opstand tegen de Turken. Het Kharraneh kasteel heeft waarschijnlijk oit als fort gediend en er is een medaillon gevonden met een stamboom uit Mesopotamie. Zodra u terug bent in Amman, krijgt u hier een rondleiding om de stad beter te leren kennen. U bezoekt onder andere het Romeinse theater, het forum en de tempel van Hercules. U overnacht in Amman.

Dag 8 Amman - Amsterdam

U rijdt vandaag naar de luchthaven waar u de huurauto achter laat en terug vliegt naar Amsterdam.

Inclusief

 • Vluchten Amsterdam - Amman // Amman - Amsterdam
 • Accommodatie voor 7 nachten op basis van logies ontbijt
 • Transfers tussen verschillende plaatsen
 • 2 uur 4x4 huurauto bij Wadi Rum
 • Tocht te paard in Petra
 • Lokale Engelstalige gidsen in Jerash en Petra (2 - 6 personen)
 • Engelstalige gids tijdens gehele reis (7 en meer personen)

Exclusief

 • Visum (ca. $30 p.p.)
 • Vetrek belasting (ca. $12 p.p.)
 • Niet genoemde maaltijden en dranken
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven

Het is mogelijk om deze rondreis te boeken voor groepen groter dan 6 personen, neem hiervoor contact op

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stelt, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse te boeken.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail